quote 1 quote 2 quote 3 quote 4 quote 5 quote 6 quote 7 quote 8

4 October, 2009 | Web

Presentationsverktyget Prezi

prezi

PowerPoint och Keynote är en av de mest använda presentationsverktyg som finns. Efter att mer eller mindre enbart ha använt PowerPoint till mina presentationer måste jag säga att (PowerPoint i all ära men) jag är trött på det här verktyget och vill ha något annat mer nytänkande. Det jag är ute efter är att ha en mer “öppen” presentation och det är här Prezi kommer in. I PowerPoint är presentationen organiserad i fasta sidor som man bläddrar fram och tillbaka. I webbaserade Prezi använder man inga slides utan det finns endast en stor arbetsyta där man lägger in text och bilder och som man zoomar in och ut på.

Fördelarna med att endast ha en stor arbetsyta istäet ö fasta slides hjälper lyssnaren att östå bättre samt komma ihåg under presentationens gång, man är helt enkelt inte låst vid sin presentation som man är i t.ex. PowerPoint. Jag har testat Prezi lite grann och jag tycker att verktyget är hur bra som helst. Är du ute efter en mer coolare och nytänkande presentationer, då är Prezi något ö dig. Det är bara att signa upp sig sen är man igång.

För övrigt, oavsett presentationsverktyg så handlar det om personen bakom presentationen. Använder du PowerPoint som verktyg vill du säkert bli en bättre presentatör. Så blir din Powerpoint-presentation en succé är en artikel skriven på it24.se som just ger dig tips på hur du trollbinder din publik och gör framöandet till en succé.

2 Comments
 • Danne D

  Det är ett coolt verktyg men vet många som känner sig sjösjuka när man far fram i presentationen :) De borde ha lite fler effekter mellan punkterna då skulle det bli nice!


 • Igor

  Kan tänka mig att folk kan bli lite lulliga i skallen :) • RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

  Sorry, the comment form is closed at this time.

  Prenumerera på RSS-flödet RSS Feed

  Kategorier