quote 1 quote 2 quote 3 quote 4 quote 5 quote 6 quote 7 quote 8

28 March, 2011 | Personal

The Experiment – Big Brother 2011

Big Brother 2011 är igång och har varit det i lite mer än en 1 månad nu. Det som jag tar upp på Spinz har jag inte klassat in i kategorin Big Brother eller Dokusåpa etc. och detta är inget jag vanligtvis brukar skriva om, det finns hundratals andra bloggar som behandlar dessa typer av ämnen. Dock måste jag erkänna att det är något som är fascinerande med det här programmet och dess framtoning. Jag ska inte gå in på vem som gjorde vad med vem och på vilket sätt, utan mer på det aspekten om programmets grundläggande syfte.

George Orwell – Nineteen Eighty-Four

Vi har ett antal personer, kvinnor och män, inlåsta i ett begränsat utrymme övervakade med kameror ( inne i Big Brother huset) där de får det väsentliga ö att överleva dvs. mat & dryck och den sociala aspekten som behövs . Veckovis får de olika uppdrag som de ska utöa ö att vi som tittare ska ha det roligt och uppskatta programmet. Efter ett antal veckor, eller månader (beroende på vem som är längst inne i huset) åker en av deltagarna ut och hamnar i den verkliga världen dvs. den värld som du som läsare befinner dig i just nu.

Att vara övervakad dygnet runt
Det som fascinerar mig med det här programmet är den experimentella biten gäande att vara inlåst dvs. att vara inlåst och tvingas bo med människor som man själv inte har valt att umgås med. Självklar sker detta på olika sätt vardagligt även ö oss utanö Big Brother Huset, på ens Arbetsplats, på Yogakursen, Träningscentret, Musiklektionerna , Skolkurserna, etc. Den stora skillnaden är att du efter ditt arbete eller din Yogakurs slipper se den jobbiga Maja eller den den jobbige Alex, i Big Brother-huset måste du dras med dessa, öutsatt att du inte vill gå ut.

Obey, Or Else!

Experiment på människor t.ex. hur vi socialt fungerar är något som har experimenterats på tidigare. Frågan är om vi av naturen är sociala varelser eller klarar en människa av ett liv i total ensamhet? Jag vet inte svårt att svara på, men mycket pekar mot att människan är en social varelse och öedrar att leva med även de personer som man inte gillar framö att leva i total ensamhet.


RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Prenumerera på RSS-flödet RSS Feed

Kategorier