quote 1 quote 2 quote 3 quote 4 quote 5 quote 6 quote 7 quote 8

16 April, 2011 | General

Klart att även Spotify vill tjäna lite mer pengar!

Ni som håller er någorlunda uppdaterade vet att Spotify nu har begränsat utbudet för gratismusiken. Med andra ord kan man lyssna på en låt totalt fem gånger/10 timmar i månaden till skillnad från tidigare där du kunde lyssna obegränsat antal gånger i utbyte mot reklam. Det är klart att det här beslutet rör om i grytan lite och skapar en debatt kring om det är rätt eller fel. För min egen del använder jag Spotify Premium vilken kostar 99/mån. Detta är inga stora pengar och allmänt är den här debatten urlöjlig då jag totalt förstår Spotify och deras tankegångar.

Det är inga stora pengar som vi pratar om i synnerhet för en bra tjänst som detta. Jag skrev tidigare om Det digitala hemmet, Ljudet där jag bl.a. skrev om sättet jag lyssnar på musiken från bl.a. Spotify, trådlöst och otroligt smidigt :) Det jag inte kan förstår är hur 99kr/mån kan väcka en debatt och få folk att höja ögonbrynen kring detta, men det är klart Spotify har inte all världens musik vilket kan ställa till det ibland. Saken är den att jag är nöjd med den här tjänsten i synnerhet om vi tar aspekter som trådlös musiköverföring.

Att ladda ner musik på olika torrentsidor kan man göra, måste skriva att detta är inget jag förespråkar dock ;) men hursomhelst tänker jag såhär; heller betalar jag en hundring i månaden och på köpet får bra ljudkvalitet 320kb/s Ogg och en hel del musik i bagaget. Om 99kr/mån är för dyrt kika då in Grooveshark vilket jag dock inte riktigt har fastnat för.


RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Prenumerera på RSS-flödet RSS Feed

Kategorier